Welke bril past bij mij?

Ja, het dragen van contactlenzen heeft heel veel voordelen, maar een bril ook! Een bril is erg modieus en is beschikbaar in eindeloze stijlen. Zo vindt u altijd wel een stijl die bij u past en kunt u uw stijl middels de bril nog beter uitdrukken. Maar welke bril past nu bij uw gezicht? Wanneer u langskomt bij onze vestiging in Etten-Leur, adviseren we u graag. Maar in dit artikel kunt u er alvast al wat meer over lezen. 

Welke bril past bij mijn gezicht? 

Ieder gezicht is anders, maar is in de basis wel terug te brengen tot een bepaalde vorm. Met de juiste bril benadrukt u de sterke punten van uw gezicht en zorgt u ervoor dat het een mooi geheel wordt. 

  • Heeft u een rond gezicht? Dat kunt u herkennen aan dat uw gezicht ongeveer even breed als lang is, een ronde kaak en volle wangen. Wanneer dat het geval is, kunt u het beste kiezen voor rechthoekige of brede monturen. 
  • Wanneer u een ovaal gezicht heeft wat dus smal en lang is en en een ronde kaak- en haarlijn heeft, kunt u bijna elk montuur wel hebben! 
  • Is uw voorhoofd breed, heeft u hoge jukbeenderen en een scherpe kin, dan heeft u een hartvormig gezicht en kunt u het beste kiezen voor een ronde of ovale bril om uw gezicht wat zachter te maken. 
  • Met een hoog voorhoofd en een brede kaaklijn heeft u een vierkant gezicht en kunt u het beste kiezen voor monturen met ronde vormen. 

Het gaat dus allemaal om balans. Wanneer u een wat hoekige gezichtsvorm heeft, kunt u het beste kiezen voor een ronder montuur en wanneer u veel ronde vormen in uw gezicht heeft, kunt u het beste kiezen voor strakkere lijnen in uw bril. 

Welke kleur past het best bij mijn gezicht? 

Niet alleen de vorm van het montuur zorgt ervoor of een bril bij uw gezicht past of niet, ook de kleur van uw haar speelt hierbij een grote rol. 

  • Heeft u bruin haar, dan kunt u het beste kiezen voor een bril in dezelfde tonen zoals legergroen, bruin of dieprood. 
  • Bent u blond? Bekijk dan goed of de ondertoon van uw haar niet toch neigt naar bruin; want dan geldt al snel hetzelfde advies voor bruinharigen. Wanneer u echt hoogblond bent, kiest u voor pastelkleuren, grijs, groen of rood. Kies dan vooral niet voor een zwart montuur, wat het contrast te groot zal maken en hard zal overkomen. 
  • Heeft u rood haar, dan kunt u kleuren als groen, koper en bruin goed hebben, maar zal kaki en crème u ook goed staan. Geel is dan een kleur waar u beter niet voor kan kiezen. 
  • Heeft u grijs haar? Dan kunt u gerust kiezen voor felle kleuren of juist voor zwart. Ga dan niet voor natuurtonen zoals geel en bruin. 

Advies over de juiste bril voor uw gezicht!

Heeft u advies nodig over de juiste bril voor uw gezicht? Als opticien doen wij niet alleen oogmetingen, maar hebben we hier natuurlijk ook zeker oog voor. Kom gerust eens bij ons langs wanneer u op zoek bent naar een nieuwe bril. Wij adviseren u graag!