Contactlenzen

De contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen.
De lens kan door geautomatiseerde processen op maat en sterkte worden gemaakt. Als u besluit om lenzen te gaan gebruiken, wilt u natuurlijk eerst weten welke contactlenzen het beste voor u zijn. Wij adviseren en informeren u graag. Voor een persoonlijk advies kunt u altijd bij ons terecht.

Zachte contactlenzen
Zachte lenzen hebben tegenwoordig een zeer goede zuurstofdoorlaatbaarheid naar het oog. Zeker met de komst van de siliconen hydrogel lenzen is de zuurstofvoorziening van het oog achter de lens enorm verbeterd.
Het voordeel van zachte lenzen is dat ze erg snel wennen omdat ze al comfortabel op het oog zitten. Daarnaast zijn zachte lenzen groter dan vormstabiele lenzen , dit voorkomt dat er vuiltjes onder de lens terecht komen. Ook voor sporters zijn zachte lenzen geschikt.

Vormstabiele contactlenzen

Vormstabiele of harde contactlenzen zijn lenzen die een grotere bereik hebben wat betreft sterktes en mogelijkheden. Ze zijn wel iets gevoeliger op het oog, maar na gewenning is dat te verwaarlozen

Multifocale contactlenzen
De multifocale lenzen zijn er speciaal voor mensen die een leessterkte nodig hebben. Deze lens is voorzin van een leesgedeelte. Dit type lens is zowel in de vormstabiele als in de zachte variant verkrijgbaar.
Wij kunnen u helpen met welk type multifocale lens het beste geschikt voor u is. Neem daarvoor contact met ons op of loop gerust bij ons binnen.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Meer weten: www.nachtlenzen.nl